Waar is toch de pizza?

Waar komen memes vandaan? Eigenlijk weet niemand dit. Er is geen organisatie die bedenkt welke meme we nu weer moeten gaan volgen, omdat iedereen ze eigenlijk kan maken. De meme is dus zo ongrijpbaar als water vastpakken met je hand. Zo kwam in 2013 de meme Where Is The Pizza tot ons.

Zo rond de première van de film The Hungergames – hoe toepasselijk ook – werd de meme Where Is The Pizza ook ineens bekend. In een video van Moviefone op YouTube kwam Jennifer Lawrence ter sprake die een interview gaf. Hierin vertelde ze over haar avontuur met een van de andere hoofdrolspelers van de film (Josh Hutcherson, Jena Malone en Sam Clafin). Nadat ze waren wezen kajakken, kwamen ze hongerig en uitgeput thuis. Pizza zou al zijn besteld. Ze was alleen enorm gefrustreerd toen ze erachter kwam dat de pizza nog niet aangekomen was.

Dit kleine stukje waarin ze ‘where is the pizza?!’ riep, is inmiddels door fans gebruikt om een meme mee te maken. Bekijk bijvoorbeeld deze video: hierin riep ze ruim 10 minuten lang waar de pizza is.

De Amerikaanse rapper Macklemore en zijn producer Ryan Lewis vroegen zich – samen met Jennifer Lawrence – af waar de pizza nou eigenlijk was. Wij geven ze groot gelijk, want je kan namelijk erg hongerig worden van al dat thriften.

Tot slot vind je hieronder een filmpje met een kat, want wat is iets op internet zonder dat er een kat in zit? ;)

Geef een reactie