Velociraptor dag

Zoals jullie allemaal wel zullen weten, is het vandaag Velociraptordag. Yes, 18 april is officieel Velociraptordag. Die goede oude bekende dino. Het is toch een dino? Het klinkt wel als een dino. Eindigend op raptor moet het ook wel iets groots zijn. En iets groens. Oké, bij deze een plaatje van deze speciale dino.

velociraptor

Jurassic Parc liegt

Hij is inderdaad groot, echter wat minder groen. De velo dino is in ieder geval een dino die er sterk uitziet. Na de Tyrannosaurus Rex, is dit de bekendste dino uit Jurassic Parc. Helaas was er niet echt een Velociraptor te zien in Jurassic Parc. De dino die je hier op het plaatje ziet is een veel grotere raptor, een Deinonychus. Deze naam was echter moeilijker uit te spreken, waardoor de makers toch voor de naam Velociraptor kozen. Het kan allemaal natuurlijk…

Het plaatje dat je hier boven ziet, laat je denken dat de dino vet groot was. Ook dit is niet waar. Hij was namelijk net zo groot als een kip. Een Velo dino past maar zeven keer in een Deinonychus. Dus hoe ziet een Velo dino er dan uit? Nou, bij deze.

Velociraptor,_with_feathers

Nog meer foute gedachtes rond de Velociraptor

Op de eerste foto zie je de zogenaamde velociraptors gezellig samen op een berg staan. Dit is echter ook al een leugen. Velo dino’s zijn namelijk alleen maar individueel teruggevonden, wat er op duidt dat de toch echt alleen jaagden en leefden. Grote raptors, zoals de Deinonychus werkten wel samen om grote prooien te vangen.

In Jurassic Parc kreeg een velociraptor een deurknop open. Super slim! Maar helaas voor deze dino, was hij helemaal niet zo slim. Eigenlijk waren alle dino’s gewoon niet zo slim. De slimste dino genaamd Troodon, was nog dommer dan een net geboren kitten. Een echte Velo dino had waarschijnlijk net zolang met zijn hoofd tegen de deur aan gebeukt totdat hij bewusteloos viel.

Hoe at een Velo dino? Hij is niet snel en had ook geen scherpe tanden. Wat had hij wel? Goede klauwen. Deze waren groot en scherp zodat hij verrassingsaanvallen deed en op een afstandje wachtte totdat zijn prooi dood was gebloed. Dit is meer een methode die warmbloedige dieren zouden toepassen om hun prooi te pakken. Er wordt daarom ook gedacht dat de Velociraptor een warmbloedig dier was, net zoals de dieren van tegenwoordig in plaats van een koudbloedig dier zoals andere dino’s en de krokodil.

Zo eet een Velociraptor een pizza

De velociraptor was dus niet de sterkste jager. Hij zou echter heel erg geschikt zijn om pizza te eten. Dat bewijst deze peuter dan ook.

Geef een reactie