Raar Japans speelgoed

Japan is een van de grootste speelgoedleveranciers van de wereld. Kijk maar eens een keer op een stuk speelgoed en je ziet dat het uit China of Japan komt. Nu hebben ze in Azië natuurlijk andere culturen dan in Europa en Noord-Amerika. Het speelgoed dat gemaakt wordt, is niet allemaal voor de westerse wereld.  Ze maken natuurlijk ook speelgoed voor hun eigen land. En dit kan zo nu en dan best wel eigenaardig zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van een baby waar je het haar vanaf kunt scheren? Ga met ons mee op ontdekkingstocht wat betreft Japans speelgoed.

De virtuele wereld aanraken

Heeft het je altijd al wat geleken om toe te treden tot de virtuele wereld? Denk bijvoorbeeld aan een tamagotchi. Met dit speelgoed kun je dit ervaren. Oké, je bevindt je niet helemaal in de virtuele wereld, maar je vinger wel! Stop je vinger in de zijkant van deze box en je vinger verschijnt virtueel op het scherm. Waarom zou je dit doen? Omdat je allerlei virtuele minigames kunt spelen, zoals het duwen van een mannetje op een schommel. Dat wil je toch niet missen?

Japans speelgoed

Edamame Bonen

Fan van sushi? Dan ken je vast wel die rare groene Japanse bonen. Het lijken op sperziebonen met miniboontjes er in die je er uit moet eten nadat er een hele lading zout over de bonen is gegooid. Deze hebben een naam, namelijk edamame. Het is een heerlijk tussendoortje wanneer je sushi aan het eten bent of ter gezonde vervanging van een doos popcorn bij een film. De meeste mensen vinden het leukste aan edamame dat ze de bonen er uit mogen halen. Vooral wanneer je er in drukt en de boontjes vliegen eruit.

Je hebt natuurlijk niet altijd trek en zin om bonen te eten, maar natuurlijk wel om die bonen uit de schil te halen. Daarom is er voor de mensen die dit het einde vinden, een edamame speelgoedboon als sleutelhanger bedacht. Nu kun je zo vaak je wilt de boon uit de schil laten poppen. En er zitten ook nog eens 12 random gezichtjes op de boontjes. Je kunt de boon makkelijk terug stoppen met een elastische band zodat je de hele dag door kunt poppen. Veel plezier ermee!

Japans speelgoed

Baby’s scheren

Dit speelgoed zorgde bij ons voor een staarwedstrijd van vijf minuten. Er kwamen een aantal vragen bij ons op. Waarom, hoe en hoezo waren de belangrijkste vragen. Met dit speelgoed kun je een roodharige baby scheren. Ja, scheren. De baby heeft namelijk overtollige haargroei. En niet alleen op zijn hoofd en oksels, maar ook op zijn intieme zone en op zijn.. enkels! Je leest het goed. Haar op zijn enkels. Waarom zou iemand ook maar haar op zijn enkels hebben? Logisch dat je dit er af wilt scheren, maar waarom zou je dat doen? Is scheren zo leuk, dat je het ook nog even op een pop gaat uitproberen?

Japans speelgoed

Robot kat

Wil jij graag een kat, maar geen echte kat? We willen niet weten wat de redenen hier achter zijn, maar de oplossing hiervoor is een robotkat. In Japan zijn overal natuurlijk robots van. Dus ook van een kat. Deze robot is uitgerust met sensoren die ervoor zorgen dat de kat alledaags gedrag uit kan voeren zoals spinnen, zijn benen bewegen wanneer je hem op zijn buik kriebelt en slapen. Wij vinden het super leuk, maar ook wel een beetje eng. Zijn echte katten nog wel nodig in de toekomst, want deze robot heeft geen eten nodig en poept dus ook niet.

Japans speelgoed

Obama de Vechtmachine

Altijd al een grote fan van Obama geweest? Dan kun je nu met hem vechten als actiefiguur. De poppen zijn verkrijgbaar met hoofden en handen die je kunt verwisselen. Helaas moet je de wapens er nog bij kopen. Dit betekent wel dat je kunt kiezen tussen een lichtzwaard, samuraizwaard of een pistool. Dit lijkt net de keuze tussen welke film je gaat kijken, namelijk Star Wars, The Last Samurai of James Bond. Welke heldenrol kies jij voor Obama?

Japans speelgoed

Russisch Roulette

Russisch roulette kun je beter maar op vroege leeftijd leren zeggen ze altijd. Of niet!? Met dit spel kun je het neppe pistool op je hoofd richten en de trekker overhalen. In plaats van kogels komen er gelukkig maar een paar voeten uitgeschoten. Wanneer het pistool niet schiet, krijgt de speler punten. Top plan om je kinderen dit nu al vast te leren.

Japanse spellen

Meest realistische pizzeria spel ooit!

Met dit spel kun je pizza’s bakken. Geen vooraf geschilderde pizza’s die in principe al klaar zijn, je moet alles zelf maken. Je hebt zakjes die je door elkaar moet roeren zodat er een stroperige massa of deed ontstaat. Zo maak je de bodem, saus en toppings. Ook gaat de pizza een oventje in en is het resultaat een geweldige minipizza die je vooral niet moet gaan opeten. Bekijk dit fascinerende proces in onderstaand filmpje.

Bron: Oddee.com

Geef een reactie