Hoe eet je een pizza?

Pizza wordt op veel verschillende manieren gegeten. Het begint al met het snijden. De een snijdt de pizza met een mes of met een speciale pizzasnijder, de ander scheurt de pizza en een enkeling pakt hier zelfs de schaar bij. Nadat de pizza op de een of andere manier in gelijkwaardige stukken is verdeeld, begint het echte werk. Het eten van de pizza.

Manier 1: Mes & Vork

Beschaafde mensen als we zijn, eten wij onze meeste gerechten met mes en vork. Heel netjes en het werkt altijd. Ook een pizza kun je uitstekend met mes en vork eten. De echte pizza-eter vindt echter dat je dit niet kunt maken, omdat een pizza niet gemaakt is om met mes en vork te eten. In Nederland kom je er mee weg, in Italië en Amerika zou ik je mes en vork toch echt even thuis laten.

Manier 2: Met de hand

Een pizzaslicce nodigt natuurlijk heel erg uit om met de hand gegeten te worden. Heel begrijpelijk. Pizza is ook een van de weinige gerechten die je ook daadwerkelijk chill met je handen kunt eten. Zolang je de korst vasthoudt, worden je handen ook niet vies. Een pizza uit de hand eten is de juiste manier om een pizza te eten.

Manier 3: Pizza met de hand & dubbelgevouwen

Volgens de echte Italiaan is er maar één manier waarop je pizza zou moeten eten. Namelijk uit de hand, maar er komt meer bij kijken. Je moet de pizza ook nog eens dubbelvouwen. Zo brandt je namelijk de bovenkant van je gehemelte niet. Slim verzonnen!

Natuurlijk denkt iedereen anders over de manier om pizza te eten. Je moet je natuurlijk wel goed voelen terwijl je een pizza eet. Daarom moet je vooral voor jezelf beslissen hoe je een pizza eet, maar houd zo nu en dan ook beetje rekening met de gewoontes van het land. In New York kun je gewoon geen pizza eten met mes en vork, ook al deed de burgemeester New York dat zelf wel. Daar kreeg hij natuurlijk enorm veel commentaar op. Het is ook niet de slimste move natuurlijk…

pizza eten

Maar come on, eet die pizza zoals jij dat wilt. Eet smakelijk!

pizza eten

pizza eten

pizza eten

Geef een reactie