Di Fara Pizza – Beste pizza in NYC

Waar eet je nou echt de beste pizza? Hier zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Iedereen verwacht andere dingen van een pizza en het is dus altijd maar de vraag wiens mening bindend is. Helpen hier chefkoks bij, kookboeken en prijzen? Waarschijnlijk grotendeels wel. Maar het is natuurlijk ook maar de vraag of een echt goede pizzeria wel ontdekt wordt door de grote namen. Gelukkig is dat wel gebeurd bij Di Fara. Deze pizzeria staat bekend als de beste pizzeria in New York. Inwoners van NYC en toeristen staan dan ook lang in de rij voor de speciale pizza’s van Domenico DeMarco.

pizzeria di Fara

Pizzeria Di Fara 50 jaar

De pizzeria Di Fara bestaat dit jaar alweer 50 jaar. Elke pizza die er gemaakt is, is door DeMarco zelf gemaakt. Hij heeft assistenten rondlopen in zijn winkel die de benodigde ingrediënten voor hem bijvullen, zodat hij steeds maar door kan gaan met het maken van pizza’s. Elke pizza dus vers en met passie gemaakt. Dat het even duurt voordat een pizza klaar is, dat heeft iedereen er voor over. Bekijk onderstaande video en ga ook mee in de wereld van DeMarco.

The Best Thing I Ever Done from M Emily MacKenzie on Vimeo.

Recensies

“This is not only the best Pizza on the Planet…It is, simply put, The Best Food On The Planet. The Pepperoni Pizza with Dom’s signature Fresh cut Basil drizzled with his secret oil is the food I would request for my last meal. My taste buds know no pleasure as intense as the flavor of this Pizza. It is the only “”30″” I have ever eaten at.”

“The absolute best pizza place hands down. There’s nothing better than an old man making your pizza and pulling it out of the oven with his own hands, drizzling olive oil and then cutting fresh basil and sprinkling it all over. Completely worth the hour wait.”

“As a serious pizza maker with a wood fired oven I felt I had to make a pilgrimage to Di Fara (even though it isn’t wood fired). The results were spectacular. The best non WFO pizza I have ever had. The dough was crisp and airy, with the wonderful complexity of retarded dough. The tomato sauce, mozz, sausage, and onion were in perfect balance and accord. The baking was spot on – a leopard spotted bottom crust and beautifully singed toppings. Yum!”

Geef een reactie