It’s alive!

It’s alive wordt vaak geroepen wanneer iets tot leven komt, wat eerst duidelijk nog niet in leven was. Laten we dit even in een aantal verschillende contexten zetten voordat we allemaal rare dingen gaan verzinnen.

Het is een meisje

Wanneer er een kindje wordt geboren, moet er altijd eerst even gekeken worden of hij of zij daadwerkelijk leeft. Meestal wordt deze vraag al snel beantwoord doordat het kindje begint te huilen. Tot zo ver is dit een hele normale context voor deze uitspraak.

Muzikale insteek

Wanneer je iemand met een punkrock uitstraling hoort schreeuwen ‘It’s Alive’, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Ze kunnen namelijk grote fans zijn van The Ramones. Een van de eerste punkrockbands uit Groot-Brittannië. Ze brachten dit (it’s a)live album in 1979 uit. Er staat echter geen nummer op wat de titel van het album draagt, dus het zal niet melodisch gezongen worden.

It's alive

The Ramones zijn echter niet uniek, want ook Daft Punk kwam met een live album in 2007. Hoe heette dit album? It’s alive natuurlijk! Dus voor de niet punkrockers onder ons, werkt Daft Punk misschien wel beter.

Frankenstein

Het eerste science-fiction verhaal ooit is waarschijnlijk Frankenstein. Victor Frankenstein ontdekte een manier om levenloos materiaal tot leven te brengen. Hierdoor kreeg hij het idee om een vriend en metgezel tot leven te scheppen. Hij streeft hierbij naar schoonheid. Wanneer het monster tot leven komt, is ‘it’s alive’ natuurlijk een beroemde uitspraak. Hierna vlucht Frankenstein, omdat het monster niet bepaald knap is. In het echte verhaal gebeuren er nu allemaal dramatische dingen met moord, maar er is ook een parodie van gemaakt. Deze film heet ‘Young Frankenstein’. Hier leert het monster praten, manieren en wat liefde is. Top film!

It's alive

Het kaartspel

It’s Alive is een lekker simpel kaartspel met het hilarische thema Frankenstein. De bedoeling van het spel is dat je uit lichaamsdelen een menselijk monster creëert. Je moet schipperen tussen het monster compleet maken en je geld. Wanneer je het monster compleet maakt met weinig geld, heb je een grote kans om te verliezen ook al is je monster compleet. Natuurlijk kun je aan het einde van het spel lekker hard ‘It’s alive’ roepen!

Een levendig feestje

Wanneer je op een feestje staat en het is lekker druk en gezellig, kan een feestje levendig genoemd worden. Meestal wordt dit omschreven als: het leeft. Je kunt nu gedacht vanuit eerdere voorbeelden in deze post denken, iedereen op het feestje leeft. Dat klopt. Maar in deze context betekent het echter een levendig feest, oftewel mensen zijn actief aan het dansen en praten. Een levendig feestje wordt over het algemeen beschouwd als een leuk feestje. Zonder levende mensen, geen feestje.

It's live

Levende pizza

Ooit van een levende pizza gehoord? Wij ook niet. Totdat we dit filmpje zagen en een van de toppings toch echt leeft. Fenomenaal!


Zou jij het opeten? Wij horen graag je reden!

Geef een reactie