Agent spuit pepperspray op pizza

We hebben de gekste pizzasoorten voorbij zien komen: een slushpizza, een megaburgerpizza en een pizza in de vorm van een rugbybal. Nu hoorden we wel een heel apart pizza-ingrediënt: pepperspray. Dit lijkt ons geen succes. Een 19-jarige knul uit het Amerikaanse Orange County dacht er ook zo over, want hij was ‘de gelukkige’ die het mocht proeven.

De jongen – die anoniem wil blijven – reed in september 2012 naar huis met pizza op de achterbank. Niks mis mee, zou je denken. Toch werd hij aangehouden door een sheriff en zijn hulpje Juan Tavera. Tavera zag de pizza in een doos op de achterbank liggen en zonder dat de jongen het doorhad, spoot de sheriff pepperspray op de pizza. Toen de jongen thuiskwam, at hij de pizza op met vier vrienden.

“Toen het slachtoffer de pizza at, begon zijn mond te branden”, zegt Farrah Emami, woordvoerder van Orange County District Attorney’s Office. “Hij nam contact op met de politie en die onderzocht de zaak. Ze wisten te achterhalen dat Tavera pepperspray op de pizza had gespoten.”

100 uur taakstraf

Het is nu ruim een jaar geleden dat dit gebeurd is. De 30-jarige agent is inmiddels veroordeeld voor mishandeling, volgens NBC Los Angeles. Het geintje, dat hij inmiddels heeft toegegeven, is hem duur komen te staan. Zo heeft hij een jaar voorwaardelijk en 100 uur taakstraf gekregen. Ook is hij zijn baan bij de politie kwijt. Wij vragen ons nog steeds af waarom hij dit deed en wat hier leuk aan had moeten zijn …

pizza ketchup postcard

 

 

Geef een reactie